Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi seçimli olağan genel kurula hazırlanıyor. 8 Şubat’taki ilk genel kurul toplantısında çoğunluk beklenmezken seçimlerin 15 Şubat’taki ikinci oturumda yapılacağı kaydediliyor.
Denizli’de 330 üyesi bulunan Jeoloji Mühendisleri odası’nda 10. Olağan Genel Kurul’da yeniden yola devam kararı alan Başkan Barış Semiz’in dışında şimdilik bir aday bulunmuyor. Kongrede tek listenin oylanması bekleniyor. 7 kişiden oluşan yönetim kurulu genel kurul sonrasında kendi içinde yapacağı toplantıda başkan seçimini de gerçekleştirecek.
Denizlihaber.com’un sorularını yanıtlayan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz geride kalan dönemde öncelikle meslektaşlarının yetkinliklerini sağlayabilmek için eğitime önem verdiklerini söyledi. Önlerinde önemli sorunlar bulunduğu kaydeden Başkan Semiz özellikle zemin etüdlerinin denetlenmesi konusunda yeni dönemde yoğun çaba sarf edeceklerini kaydetti. Yeni döneme gençleştirilmiş bir yönetim ile devam etmeyi planladığını söyleyen Semiz, “Meslektaşlarımız zemin etüdleri konusunda yaptıkları işleri belediyelere sunuyor. Buna karşın belediyelerde yetkin jeoloji mühendisleri bulunmadığı için denetleme kısmında sorunlar olduğunu görüyoruz. Bizim önerimiz belediyelerin kadrolarında jeoloji mühendislerini de barındırmaları. Fakat bu konu belediyeler ile yapılacak bir protokol ile odamız tarafından da çözülebilir. Önümüzdeki dönemde bu yönde girişimlerimiz olacak, belediyelerle temasa geçeceğiz” dedi.
Zemin etüdü çalışmalarının yetkin kişiler tarafından denetlenmemesinin, deprem kuşağındaki bir kent olan Denizli açısından ciddi sakıncalar barındırdığına değinen Başkan Semiz, “Sağlıklı bir denetim mekanizması Denizli açısından hayati öneme sahip” diye konuştu.
DENİZLİ’YE JEOPARK KURULMALI
Ekim ayında Denili’de jeopark çalışkayı gerçekleştiren Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde Başkan Semiz; “Oda olarak jeopark konusunu önemsiyoruz. İçinde bulunduğumuz yılı Denizli Yılı ilan ettik. Tam da bu dönemde jeopark konusunun Denizli’ye önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ekim ayında Traverten Jeoparkı konusunda bir çalıştay yapmıştık. Bunu sonuca dönüştürmek için çalışmalarımız başlayacak. Denizli’de böyle bir park kurabiliriz. Türkiye’de şimdilik tek örneği Kula’da bulunuyor. Bizim Pamukkalemiz zaten korunan bir kültür mirasımız. Ama onun yanında Honaz Pınarbaşı Kaynağı’mız, Yenicekent’teki Kamara Kaplıcası, Güney Şelalesi, Kaklık Mağarası da şehrimizin değerleri. Bunları bir bütün olarak ele alıp hem turizme kazandırmamız hem de yerinde korumamız gerekiyor. Jeopark projenin yöre halkının kalkınması için de fırsat olacağını düşünüyoruz. Denizli zaten doğan bir müze. Bu jeolojik objeler yerinde zaten var. Denizli travertende zaten bir marka kent. Bu değerler üzerinde bir planlama yapıp, UNESCO’ya müracaat ederek jeopark statüsünü kazandırmamız gerekiyor. Ekim ayında yaptığımız çalıştayı şimdi yerel yönetimlere de anlatmak istiyoruz” diye konuştu.
Kaynak: denizlihaber.com
SPOR
30 Mart 2023SPOR
30 Mart 2023SPOR
30 Mart 2023SPOR
30 Mart 2023SPOR
30 Mart 2023SPOR
30 Mart 2023SPOR
30 Mart 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.